Recomandari

Top-RK
Rss

Noua familie de procesoare Intel pentru anul 2010: Core™ i3, i5, si i7

Publicat de Dark Spinning Shadow | Etichete: Core™ i3, Core™ i5, Core™ i7, i3, i5, i7, Intel, Intel® Hyper-Threading, Noile procesoare Intel | Posted on 14 feb. 2010

Fiecare persoană este unică folosește calculatorul personal într-un mod diferit. Unii utilizatori îl folosesc pentru jocuri, alții pentru filme, muzică și orice altceva ce ține de multimedia, în timp ce alți utilizatori îl folosesc pentru birou.
În 2010, Intel introduce noi procesoare din generația Core, adresate tuturor grupurilor de utilizatori, în funcție de necesitățile acestora. Lansarea noilor procesoare Intel® Core™ i7, Core™ i5 şi Core™ i3 coincide cu apariţia noului proces revoluţionar de producţie al Intel, pe 32 nanometri (nm) care – pentru prima dată în istoria companiei – va fi utilizat pentru a produce imediat şi a livra pe piaţă procesoare şi tehnologie la preţuri accesibile, dar şi pentru a integra grafică de înaltă definiţie în procesor.
In noua familie Intel Core pentru anul 2010 putem regăsi urmatoarele serii de procesoare:

*Intel Core i3: Procesoare performante pentru Laptop-uri și sisteme Desktop, adresate utilizatorilor ce doresc un sistem mainstream, cu un excelent raport performanță/pret;

*Intel Core i5: Procesoare performante ce includ tehnologie inteligenta – Intel Turbo Boost – adresate utilizatorilor ce ruleaza aplicatii performante dar sunt interesati si de un consum efficient de energie si durata a bateriei pentru notebook-uri;

*Intel Core i7 si Core i7 Extreme: Cele mai performante procesoare din seria Core; acestea pot prelucra in paralel pana la 8 aplicatii și sunt adresate utilizatorilor ce doresc maximumul de performanță în jocuri, aplicații de editare video/foto/audio si aplicatii multitask intensive.





Primele procesoare cu grafică încorporată

Noua familie de procesoare 2010 Intel® Core™ este prima care integrează grafică în procesoarele PC mainstream. Cu Intel® HD Graphics, procesoarele oferă caracteristici vizuale uluitoare şi redarea clipurilor video de înaltă definiţie (HD). De asemenea, aceasta este prima soluţie integrată din industrie care oferă un sistem audio home theater multi-channel Dolby* TrueHD şi DTS* Premium Suite. În plus, Intel® HD Graphics suportă jocuri mainstream, fără a fi necesară adăugarea unei plăci video suplimentare, oferind şi un suport complet pentru noul sistem de operare Microsoft Windows 7.

Tehnologii inteligente disponibile cu noile procesoare Intel® Core™ din 2010

Noile procesoare Core i7 şi Core i5 includ în plus Tehnologia Intel Turbo Boost, care oferă un nivel adaptabil de performanţă, corespunzător activităţilor de computing inteligent. Tehnologia Intel® Turbo Boost accelerează în mod automat şi inteligent performanţa, printr-un proces dinamic de adaptare în funcţie de sarcină, pentru a oferi utilizatorilor o impulsionare imediată a puterii de calcul când au nevoie de aşa ceva.


Tehnologia Intel® Hyper-Threading, inclusă în procesoare Intel Core i7, Core i5 şi Core i3, asigură funcţionarea inteligentă în regim de multi-tasking, permiţând fiecărui nucleu de procesare să ruleze thread-uri multiple, ceea ce asigură utilizatorului un nivel excelent al performanţei şi al timpului de răspuns, completat de o eficienţă energetică de vârf, pentru momentele când mai multe sarcini sunt procesate simultan.

Primele procesoare fabricate pe un proces de 32nm

Procesul de fabricație este foarte important pentru electronice, și implicit, procesoare; cu cât procesul de fabricație este mai mic, cu atat procesorul poate ingloba mai multe tranzistoare si mai multa tehnologie devenind mai performant si mai inteligent decat generatiile precedente.

Bineințeles, suportul din partea marilor producători de notebook-uri nu s-a lasat asteptat, Asus, Acer și Sony fiind primii producători ce au introdus pe piața românească laptop-uri cu noile procesoare Intel Core i3 și Intel Core i5 Mobile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu