Recomandari

Top-RK
Rss

Tinerii care au împlinit 18 ani ar putea primi amendă dacă nu se prezintă la centrele militare de recrutare

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: 18 ani, amenda, armata, lege | Posted on 26 oct. 2010

Senatorii au adoptat, luni, un proiect de lege care prevede sancţionarea cu amendă între 100 şi 300 de lei a bărbaţilor români care nu se prezintă, în şase luni de la împlinirea vârstei de 18 ani, la centrele militare pentru luarea în evidenţă şi consemnarea opţiunilor privind îndatoririle militare.
 Aceştia au adoptat, cu 87 de voturi "pentru" şi patru "împotrivă", un proiect de lege pentru modificarea Legii 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu şi trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat.

În prezent, Legea 395/2005 nu conţine prevederi privind sancţiunile care trebuie să fie aplicate persoanelor care nu se prezintă la centrele de recrutare.

De asemenea, potrivit unei alte prevederi adoptate de senatori, cetăţenii români, bărbaţi, care au împlinit vârsta de 18 ani după data de 1 ianuarie 2007 şi nu s-au prezentat la centrele militare, vor avea obligaţia ca, în termen de şase luni de la data intrării în vigoare a legii, să se prezinte la centrele militare numai pentru luarea în evidenţă militară.

Legea mai stabileşte că nerespectarea acestei prevederi este considerată contravenţie şi va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 100 şi 300 de lei.

În expunerea de motive, Executivul explică propunerea de introducere în lege a sancţiunii cu amenda prin faptul că în lipsa acestei prevederi în ultimii doi ani numărul tinerilor care s-au prezentat efectiv la centrele militare a fost mult mai mic decât numărul tinerilor care aveau această obligaţie legală.

Băsescu a promulgat Legea "micii reforme" în justiţie

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: 5%, Basescu, impozit, lege, mai, mica reforma, promulgat, tva | Posted on 25 oct. 2010

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, luni, legea privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, cunoscută ca legea "micii reforme" în justiţie.


El a făcut anunţul într-o declaraţie de presă, la Cotroceni, trecând în revistă principalele prevederi ale Legii.

Preşedintele a spus că Legea este la fel de importantă în această etapă ca şi Codurile juridice.

Şeful statului a spus că noua lege este de natură să răspundă exigenţelor românilor ca procesele să se judece mai repede şi mai bine.

Traian Băsescu a spus că prin acest act normativ s-a extins numărul structurilor şi persoanelor care pot face recurs în interesul legii. El a enumerat, la acest capitol, Avocatul Poporului şi Colegiul de coordonare al ICCJ.

Băsescu: Din respect pentru români, procedura parlamentară trebuie modificată

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că procedura de adoptare a legilor în Parlament trebuie modificată pentru că nu mai poate continua "dictatura" preşedinţilor celor două Camere, care semnează legi trimise la promulgare deşi ştiu în ce condiţii au fost adoptate.

Băsescu: Mă voi pronunţa cu celeritate pe legile privind TVA la alimente şi pensiile mici

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a primit la promulgare legile privind TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici, menţionând că se va pronunţa cu celeritate şi că se poate miza, din partea sa, pe o poziţie în acord cu interesul naţional şi nu pe una populistă.

El a ţinut să precizeze, răspunzând unei întrebări, că nu a primit la Cotroceni reglementările legate de TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici.

Băsescu: Am primit raportul MAI despre 24 septembrie, am observaţii despre responsabilităţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a primit, în circa şapte zile de la solicitare, raportul de la MAI privind evenimentele din 24 septembrie, menţionnd că este un raport "profesionist", însă are observaţii pe care doreşte să le discute cu cei din conducerea ministerului.

El a spus că are observaţii, în legătură cu raportul, în ceea ce priveşte asumarea responsabilităţilor pentru încălcarea legii şi legat de "ceea ce este de făcut pentru ca Ministerul de Interne să nu mai fie afectat de cancerul politcului care decide cine şi unde să fie numit inspector şef sau adjunct de inspector şef".

Băsescu a spus că nu a avut timp să aibă această discuţie, menţionând că speră ca aceasta să aibă loc până la sfârşitul lunii.

Guvernul a început procedurile de introducere a taxei pe autostradă, suplimentară rovinietei

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: autostrada, Romania, rovinieta, taxa | Posted on 24 oct. 2010

Guvernul a început procedurile de introducere a unei taxe pentru circulaţia pe autostradă, în paralel cu sistemul existent al rovinietei, cu argumentul că sumele alocate de la buget şi din veniturile CNADNR nu sunt suficiente pentru întreţinerea autostrăzilor care vor fi construite cu finanţare UE.
Introducerea sistemului de taxare a accesului pe autostrăzi este propusă într-un document discutat şi aprobat, miercuri, de Guvern.

România are în prezent 320 kilometri de autostradă, iar în perioada următoare, prin Programul Operaţional Sectorial Transport (POS-T), ar urma să fie cofinanţate din Fondul de coeziune alţi 373 kilometri de autostradă, respectiv secţiunile Nădlac-Arad, Arad-Timişoara, Timişoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orăştie-Sibiu, Cernavodă-Constanţa şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa.

Secţiunile Cernavodă-Constanţa, Arad-Timişoara şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa se află în faza de lucrări, iar pentru tronsoanele Nădlac-Arad, Orăştie-Sibiu, Timişoara-Lugoj şi Lugoj-Deva au fost finalizate studiile de fezabilitate şi sunt în curs de finalizare documentaţiile de licitaţie, estimându-se că în 2011 vor fi semnate contractele de lucrări.

"O condiţie esenţială pentru finanţarea proiectelor de autostrăzi prin POS-T este asigurarea sumelor pentru operarea şi întreţinerea acestor autostrăzi. Din analizele efectuate de către Comisia Europeană a reieşit faptul că fondurile pentru operarea şi întreţinerea autostrăzilor nu pot fi asigurate de la bugetul de stat şi nici din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Autostrăzi, iar Comisia Europeană a condiţionat aprobarea proiectelor pentru construcţia de autostrăzi de luarea la nivel politic în România a unui angajament privind asigurarea sustenabilităţii construcţiilor de autostrăzi cofinanţate de UE prin introducerea unui sistem de taxare a accesului la autostrăzi, atunci când acestea vor fi date în folosinţă", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale, care citează din documentul aprobat de Guvern.

În prezent, pentru utilizarea infrastructurii rutiere se percept taxe/tarife care includ impozitul pe maşină, taxa de import, rovinieta, acciza pe carburant, tariful de trecere la podurile dunărene, dar veniturile încasate din aceste surse şi din amenzile pentru încălcarea normelor privind greutăţile admise pe reţeaua rutieră sunt utlizate numai parţial pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere şi operare a reţelei rutiere, în particular pentru autostrăzi, au adăugat sursele.

"Ministerul Transporturilor consideră necesar introducerea unui sistem de taxare a accesului la autostrăzile din România în paralel cu sistemul existent al rovinietei. În scopul minimizării efectelor asupra aplicaţiilor la Comisia Europeană pentru finanţarea din Fondul de coeziune, pentru autostrăzile finanţate prin intermediul POS-T se va urmări ca valoarea fondurilor obţinute să nu producă venituri nete, deci să acopere doar cheltuielile de operare şi întreţinere", se arată în document.

Sursa mai relevă că, prin facilitatea de finanţare JASPERS lansată de Comisia Europeană (Joint Assistance to Support Projects in European Regions - Asistenţă comună pentru susţinerea proiectelor în regiunile europene), susţinută din fonduri structurale şi din Fondul de Coeziune al UE, va fi realizat, până la sfârşitul acestui an, un studiu de analiză privind sistemele de finanţare, prin taxare directă şi/sau vinietă, a autostrăzilor din alte ţări europene şi posibilităţile de aplicare a acestui sistem în România, studiu care va asigura "substanţă" deciziei finale a Ministerului Transporturilor şi Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri privind sistemul de taxare optim.

Documentul a fost avizat atât de Ministerul Transporturilor, cât şi de Ministerul Finanţelor.

Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu declara, în vara acestui an, că utilizarea autostrăzilor din România ar putea fi taxată, din vara anului viitor, cu 3 sau 4 euro pe suta de kilometri, bani care să fie folosiţi pentru întreţinerea autostrăzilor.

El susţinea că întreţinerea autostrăzilor reprezintă o cerinţă a Uniunii Europene, pentru întreţinerea autostrăzilor conform normelor comunitare, şi că UE alocă aproximativ două miliarde de euro până în 2013 pentru porţiuni de autostradă.

Accidente pe Autostrada Soarelui!

0

Publicat de costyx21 | Etichete: accidente, autostrada, sorelui | Posted on 23 oct. 2010

Accidente in lant pe Autostrada Soarelui! In ziua aceea cred ca am vazut peste 40 accidente!
Norocul meu ca nu am fost implicat in aceste accidente!

Dacia, aproape de final cu noul Logan. Nume de cod X52

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: Dacia, logan, renault, x52, x90 | Posted on 20 oct. 2010

Renault si Automobile Dacia se afla la jumatatea proiectului pentru modelul ce va inlocui in 2012 actuala Dacia Logan, masina care a vandut mai mult de 1,25 milioane de unitati, socotind cele sase modele dezvoltate pe aceeasi platforma tehnica.

Astfel, cea mai mare parte a celor 54 de furnizori locali si 134 de furnizori externi negociaza cu Renault contractele pentru furnizarea de componente pentru viitorul model sau deja desfasoara teste si incep implementarea si modificarea fluxului de productie, dupa ce au colaborat la conceptia pieselor.
 
La fel ca si in cazul X90, actualul model Logan, si detaliile despre X52, viitoarea generatie Logan, sunt pastrate secrete, astfel incat furnizorii nu stiu cum va arata viitoarea Dacia, singurele imagini disponibile fiind cele generate pe computer de pasionatii marcii.
 

Rezultate Champions League 19.10.2010

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: 19.10.2010, Champions League, marti, rezultate | Posted on

Grupa E:
Bayern 9p
Basel 3p
CFR Cluj 3p
AS Roma 3p


AS Roma 1 - 3 Basel

Bayern Munich 3-2 CFR Cluj

Grupa F:  
Chelsea 9p
Spartak 6p
Marseille 3p
Zilina 0p 


Spartak 0 - 2 Chelsea

Marseille 1 - 0 Zilina

Grupa G: 
Real Madrid 9p
AC Milan 4p
Ajax 4p
Auxerre 0p


Ajax Amsterdam 2 - 1 Auxerre

Real Madrid 2- 0 AC Milan

Grupa H: 
Arsenal 9p
Sahtior 6p
Braga 3p
Partizan 0p


Arsenal 5 - 1 Sahtior Donetk

Braga 2 - 0 Partizan  

Ce ne aşteaptă în următorii 40 de ani: Alvin Toffler şi-a anunţat predicţiile

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: Alvin Toffler, predictii, urmatorii 40 ani | Posted on 19 oct. 2010

Pe parcursul următorilor 40 de ani, femeile vor dispune de o putere de decizie fără precedent, migraţia musulmană către Occident se va amplifica, iar mersul la birou nu va mai fi de actualitate, susţine scriitorul şi futurologul american Alvin Toffler.
Africa de Sud va beneficia de o creştere economică susţinută, în timp ce Orientul Apropiat va deveni "un amestec de religii, mişcări religioase şi etnii", se afirmă în studiul realizat de Toffler Associates, un cabinet de consultanţă înfiinţat de scriitorul şi futurologul american de succes Alvin Toffler, autorul celebrului roman "Şocul viitorului", publicat în 1970.

În acelaşi an, Alvin Toffler a declarat că ştiinţa şi tehnologia se vor dezvolta într-un ritm atât de rapid, încât cei mai mulţi oameni nu vor putea să "digere" acest aflux de informaţii şi vor fi tentaţi să se "deconecteze" de la acest ritm de viaţă mult prea trepidant.

Multe dintre previziunile sale, referitoare la rapiditatea transmiterii de informaţii, acceptarea mariajelor homosexuale şi accelerarea ritmului de producere a catastrofelor ecologice, s-au adeverit în anii care au urmat.

Pentru următoarele patru decenii, Alvin Toffler afirmă că un număr tot mai mare de oameni îşi vor cultiva propriile legume şi îşi vor produce singuri alimentele, pentru a depinde tot mai puţin de marii producători şi distribuitori din industria alimentară.

Internetul de mare viteză va deveni o veritabilă normă în domeniu, iar videoconferinţele, devenite deja o practică curentă în zilele noastre, le vor permite angajaţilor din viitor să nu mai meargă la birou şi să lucreze din orice colţ din lume.

Doar câteva ţări vor mai fi considerate în viitor "state poliţieneşti" - în principal Coreea de Nord şi Iran.

China îşi va consolida statutul de putere economică majoră, se va alia cu Brazilia şi cu India pentru a influenţa ratele de schimb ale monedelor, dar şi cu Venezuela şi cu câteva state africane pentru a-şi asigura necesarul energetic.

Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a se aproviziona cu şapte metale rare, indispensabile pentru fabricarea unor bunuri de larg consum, dar şi a unor dispozitive şi produse specifice, precum radarele, armamentul, instalaţiile eoliene şi automobilele hibrid.

Dezvoltarea unor forme alternative de energie va crea "perdanţi într-o lume post-hidrocarburi", precum Arabia Saudită, Iran, Irak, câteva state din zona Golfului Persic, dar şi Rusia şi Venezuela.

Creştinismul se va extinde în ţările din emisfera sudică, iar musulmanii vor emigra în număr mare către ţările din Occident.

Schimbările climatice vor genera o serie de conflicte, iar topirea gheţarilor va conduce la descoperirea unor noi zăcăminte minerale şi petroliere. Creşterea nivelului apelor mărilor şi oceanelor va provoca o deplasare masivă a populaţiei din zonele de coastă.

Fenomenul de îmbătrânire a populaţiei va conduce la creşterea de patru ori pe plan mondial a cheltuielilor totale cu pensiile şi cu îngrijirile acordate persoanelor în vârstă, iar sistemul american al asigurărilor de sănătate va înceta să existe în forma sa actuală.

La rândul lor, femeile vor ocupa tot mai multe posturi importante, procentul femeilor aflate în posturi de conducere urmând să atingă un nivel de neimaginat în urmă cu câţiva ani.

Rapiditatea cu care vor fi transmise informaţiile va determina omenirea să intre în era "petabyte-ului", o unitate de măsură de stocare şi de putere informatică superioară deja mult uzitatului gigabyte.

Alvin Toffler, născut în 1928, este una dintre cele mai influente voci din domeniul afacerilor şi din cel intelectual. Odată cu publicarea primei sale lucrări, "Şocul viitorului", Toffler a creat o nouă disciplină, futurologia, bazată pe studiul schimbării şi pe impactul pe care aceasta îl are asupra afacerilor şi culturii. Graţie lui Toffler, futurologia este considerată în prezent ştiinţa care defineşte forţele şi tendinţele care modelează viitorul în economia actuală, bazată pe informaţii.

Printre celelalte volume publicate de Alvin Toffler, devenite bestseller la scurt timp după publicare, se numără "Al Treilea Val", "Război şi antirăzboi", "Puterea în mişcare" şi, recent, "Crearea unei noi civilizaţii".


Avem nevoie urgent de o altă planetă

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: o noua planeta, pamant, terra, wwf | Posted on 18 oct. 2010

Cererea oamenilor pentru resursele naturale s-a dublat în ultimii 50 de ani iar în prezent avem nevoie de mult mai mult decât ne poate oferi Terra. Conform unui studiu internaţional realizat de WWF, Zoological Society of London şi Global Footprint Network, până în anul 2030, necesităţile oamenilor vor fi cel puţin duble faţă de posibilităţile planetei noastre, ceea ce înseamna că doar o altă planetă va putea acoperi cererea de resurse naturale.
Dacă toţi oamenii vor continua să trăiască aşa cum o fac în prezent, va fi nevoie de 2,75 de planete pentru a putea asigura supravieţuirea civilizaţiei umane, şi asta chiar şi în condiţiile în care există diferenţe majore între bogaţii şi săracii planetei. Conform aceluiaşi studiu, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Qatar, Danemerca şi Belgia sunt ţările cu cel mai ridicat consum de resurse naturale, luându-se în calcul spaţiul necesar fiecărui cetăţean al acestor ţări pentru a-şi asigura hrana, îmbrăcămintea şi alte bunuri indispensabile vieţii.

Studiul susţine că, în condiţiile în care se estimează că populaţia Terrei va atinge cifra de 9,2 miliarde de oameni până în anul 2050, dacă fiecare om ar urma o dietă de tip malaiezian, ar fi nevoie de 1,3 planete pentru a acoperi necesarul de hrană.Situatia se schimba radical daca oamenii ar consuma produsele specifice bucatariei italiene. Atunci ar fi nevoie de circa doua planete pentru a putea supravietui.

Crima organizată generează anual 85 de miliarde de euro la nivel mondial

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: conventia de la palermo, crima organizata, dna, miliarde euro, palermo, viena | Posted on

Crima organizată generează aproximativ 85 de miliarde de euro anual, la nivel mondial, traficul de droguri fiind cea mai profitabilă dintre activităţile infracţionale, a anunţat luni Biroul ONU de luptă împotriva traficului de droguri şi crimei organizate (ONUDC).
Criminalitatea organizată a crescut "până la a lua proporţii mondiale", a declarat directorul Biroului, Iuri Fedotov, într-un comunicat difuzat cu ocazia unei reuniuni de bilanţ a Convenţiei de la Palermo împotriva crimei organizate.

Cocaina şi heroina aduc 105 miliarde de dolari (75 de miliarde de euro) pe an, potrivit raportului anual al ONUDC, cu sediul la Viena.

Traficul de fiinţe umane, imigranţi sau lucrători sexuali, aduce organizaţiilor criminale aproximativ zece miliarde de dolari (şapte miliarde de euro).

De asemenea, se dezvoltă noi activităţi de trafic, între care comerţul ilegal cu resurse naturale (3,5 miliarde de dolari, 2,5 miliarde de euro), contrafacerea unor medicamente (1,6 miliarde de dolari, 1,15 miliarde de euro) sau infracţionalitatea cibernetică (un miliard de dolari, 700 de milioane de euro).

În opinia lui Fedotov, Convenţia de la Palermo, care vizează facilitarea cooperării între state la nivelul poliţiei şi justiţiei pentru a lupta împotriva crimei organizate, este un instrument puternic, dar nu suficient de utilizat.

"Avem, de asemenea, nevoie de un răspuns global, care să consolideze rezistenţa faţă de crima organizată în locurile ei de origine, de-a lungul rutelor de trafic şi la destinaţia bunurilor ilegale", a declarat Fedotov.

Cele 157 de ţări care au ratificat Convenţia de la Palermo de luptă împotriva crimei organizate la nivel transnaţional, adoptată în 2000, participă la o reuniune, care se desfăşoară până vineri, la Viena, pentru a realiza un bilanţ al aplicării acestui acord.

Elevii ar putea avea în orar trei ore de sport săptămânal

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: 3 ore de sport, scoala, senat | Posted on

Orarul şcolar al elevilor ar putea conţine trei ore obligatorii de educaţie fizică săptămânal, potrivit unei iniţiative legislative adoptate tacit de Senat.
Astfel, iniţiativa legislativă menţionează că educaţia fizică şcolară este disciplină obligatorie, prevăzută în planurile de învăţământ cu un număr de trei ore obligatoriu săptămânal, conform curricumului stabilit de Ministerul Educaţiei.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 69/2000, legea educaţiei fizice şi sportului îi are ca iniţiatori pe senatorii PDL Mircea Andrei, Petru Başa, Gheorghe David, Nicolae Dobra, Sorin Fodoreanu, Augustin Humelnicu, Traian Igaş, Dorel Jurcan, Ovidiu Marian, Alexandru Mocanu, Toader Mocanu, Marius Necula, Vasile Nistor, Mihai Niţă, Orest Onofrei, Dumitru Oprea, Sorina Plăcintă, Mihaela Popa, Marian Rasaliu, Ion Ruşeţ, Ioan Sbîciu, Dumitru Staicu, Tudor Udriştoiu, Iulian Urban, Mircea Lubanovici şi senatorul independent Iulian Bădescu.

Iniţiatorii menţionează că, potrivit statististicilor privind starea de sănătate a populaţiei, cu deosebire a celei tinere, se înregistrează creşteri îngrijorătoare ale ratei morbidităţii, sedentarismului şi ale obezităţii.

Parlamentarii susţine că au elaborat proiectul de lege având în vedere reducerea alarmantă a numărului de copii şi tineri care practică sportul, sub diferite forme, precum şi scăderea performanţelor sportive ale României pe plan internaţional, mai ales în competiţiile majore, respectiv jocuri olimpice, campionate Mondiale şi Campionate Europene.

Ultimele noutati de la Dinamo - Steaua!

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: apostol, bilasco, bonfim, derby, Dinamo, gardos, geraldo, latovlevici, live, nicolita, ricardo, stancu, steaua, Tanase, tatarusanu | Posted on 17 oct. 2010

DERBY: Dinamo - Steaua, duminica LIVE text pe www.sport.ro la 20:30!

 

Echipele probabile:

Dinamo: Dolha - Rubio, Garat, Moti, Bordeanu - Margaritescu, N'Doye - Torje, Adrian Cristea, Alexe - Marius Niculae

Steaua: Tatarusanu - Bonfim, Gardos, Geraldo, Latovlevici - Apostol, Ricardo - Nicolita, Stancu, Tanase, Bilasco
 

 

Ion Ţiriac, Dinu Patriciu şi Ioan Niculae sunt cei mai bogaţi români

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: capital, cei mai bogati romani, dinu patriciu, gigi becali, ion tiriac, top forbes | Posted on

Oamenii de afaceri Ion Ţiriac, Dinu Patriciu şi Ioan Niculae ocupă primele trei poziţii în topul din acest an al celor mai bogaţi 300 de români realizat de revista Capital, cu averi estimate la 1,5-1,6 miliarde euro, 1,4-1,45 miliarde euro şi, respectiv, 1,25-1,4 miliarde euro.
În topul din 2009, care a prezentat averile din 2008, pe primele trei locuri s-au plasat Ion Ţiriac (1,8 miliarde euro), Dinu Patriciu (1,5-1,6 miliarde euro) şi familia Voiculescu (1,5-1,6 miliarde euro). Niculae a venit de pe locul şase în topul anterior, unde figura cu o avere de 1,1-1,15 miliarde euro, conform Capital.

Cu o avere în creştere de la 1,1-1,2 miliarde euro la 1,2-1,3 miliarde euro, familia Adamescu a avansat o poziţie şi se situează pe locul patru în clasamentul din acest an.

Autorii topului evaluează la 1-1,1 miliarde euro averea Cameliei şi Corinei Voiculescu, nivel cu care ocupă a cincea poziţie.

Clasamentul continuă cu Sorin Ovidiu Vîntu (în coborâre de pe locul patru pe şase şi cu o avere în scădere de la 1,2-1,25 miliarde euro la 800-850 milioane euro), Frank Timiş (nou intrat în primii zece, cu 600-650 milioane euro), fraţii Marius şi Emil Cristescu, care s-au menţinut pe locul opt, însă cu o avere în scădere de la 820-850 milioane de euro la 580-640 milioane euro.

Top 10 este încheiat de fraţii Ioan şi Viorel Micula (poziţia a noua, cu 580-620 milioane euro), şi Gabriel Comănescu (550-600 milioane euro). Averile acestor oameni de afaceri au scăzut de la un nivel estimat în 2009 la 700-750 milioane euro.

Următoarele cinci poziţii sunt ocupate în acest an de către familia Păunescu (500-550 milioane euro), Zoltan Teszari (470-500 milioane euro), Ovidiu Tender (460 milioane euro), familia Popoviciu (450-500 milioane euro), George Becali (400-500 milioane euro). Becali a fost pe primul loc în topul din 2008, cu o avere estimată la 2,5 miliarde euro.

Valoarea însumată a averilor celor 300 de oameni de afaceri incluşi în top totaliza 30 de miliarde de euro anul trecut, aproximativ un sfert din Produsul Intern Brut al României. În doi ani de criză averile cumulate au scăzut cu 9 miliarde de euro, din care 6 miliarde de euro numai în 2009.

Doar 43 dintre cei prezenţi în clasament au averi în creştere, în timp ce 169 figurează cu cifre în scădere.

După orientarea investiţiilor, sectorul imobiliar reuneşte cei mai mulţi milionari (140), acesta fiind urmat de turism (65), industrie (40), comerţ (29), media (18) şi farmaceutice (14).

Capitala continuă să concentreze cel mai mare număr de milionari (120), aceştia având o avere cumulată de 16 miliarde euro. Judeţele cu cei mai mulţi oameni de faceri bogaţi sunt Cluj (21 milionari, cu averi însumate de 1,052 miliarde euro), Constanaţa (15 şi 1,11 miliarde euro), Prahova (14 şi 829 milioane euro), Timiş (11 şi 1,13 miliarde euro), Braşov (11 şi 935 milioane euro) şi Iaşi (10 şi 880 milioane euro).

Cu 57 de prezenţe în top şi averi cumulate de 3,36 miliarde euro, Transilvania rămâne provincia istorică cu cei mai mulţi milionari, devânsând Moldova (30 şi 2,43 miliarde euro), Muntenia, fără Bucureşti, (26 şi 1,64 miliarde euro), Dobrogea (18 şi 1,21 miliarde euro), Oltenia (15 şi 512 milioane euro), Banatul (12 şi 1,16 miliarde euro), Crişana (9 şi 1,37 miliarde euro), Maramureşul (3 şi 136 milioane euro) şi Bucovina (1 şi 24 milioane euro).

Nostradamus si Vanga: Al treilea razboi mondial incepe 11 noiembrie 2010

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: 11 noiemrie, 2010, sfarsitul lumii | Posted on

Vanga Pandeva, clarvazatoarea care a prezis tragedia de la 11 septembrie, dezastrul de la Cernobil, moartea printesei Diana sau caderea URSS, alaturi de Nostradamus, au prezis ca pe 11 noiembrie 2010 o sa inceapa cel de-al treilea razboi mondial.

Omenirea va avea parte de evenimente foarte speciale in luna noiembrie a acestui an, dupa previziunile babei Vanga Pandeva, ale lui Nostradamus si ale altor profeti digitali. Iar aceste evenimente sunt cat se poate de pesimiste. Bulgaroaica Pandeva spune ca in noiembrie 2010 se va declansa al treilea razboi mondial. Nostradamus a prezis acelasi lucru in catrenele sale, prezicand aceeasi zi de 11 noiembrie 2010. O tehnologie noua, web-bot, care face predictii bazate pe informatiile care circula pe internet, a prezis o conflagratie mondiala pe data de 8 noiembrie. Acesti prezicatori nu au facut doar predictii corecte mereu. Insa avand in vedere aceste vremuri, pare ca totul merge in favoarea predictiilor lor. Criza economica mondiala, atacuri teroriste. Lumea nu se va sfarsi insa dupa acest razboi, deoarece toti clarvazatorii au prezis evenimente in viitor pana prin anul 5000.

Se crede ca Gorbaciov se ghida si el dupa profetiile babei Vanga Pandeva. Vangelia Gushterva este din Bulgaria si avea darul clarviziunii. La 12 ani a orbit pentru totdeauna. Prima profetie a facut-o la inceputul celui de-al doilea razboi mondial, cand a prezis amanunte despre razboi si numele celor care se vor intoarce vii acasa. Chiar si Ceausescu se pare ca a apelat la ea.

Printre cele mai importante evenimente prezise sunt moartea lui Stalin (a fost arestata pentru asta), evenimentele din Praga din 1968, Cernobil, Perestroika, caderea URSS, moartea printesei Diana, Kursk, 11 septembrie. A murit la 84 de ani, prezicand ziua si ora propriei morti.

Presedintele Obama a fost prezis de Vanga Pandeva, care a spus ca SUA vor fi conduse de un presedinte de culoare la inceputul unei crize economice. A mai spus si ca acesta va fi ultimul presedinte al Americii, deoarece vor aparea mai multe state independente in loc de unul singur.

Legat de cel de-al treilea razboi mondial care va incepe pe 11 noiembrie 2010, Vanga Pandeva a spus ca totul ca incepe cu incidente locale, cum ar fi atentate la viata unor oameni politici. Cel de-al treilea razboi mondial se va incheia in octombrie 2014. Vor fi folosite chiar si arme nucleare si arme chimice in acest razboi. Astfel, viata in emisfera nordica va fi afectata de radiatii iar numarul oamenilor si al animalelor se va imputina aici. In anul 2011 toti europenii vor muri intr-un razboi chimic initiat de musulmani. Omenirea va fi bolnava de tot felul de tipuri de cancer, iar in 2016 in Europa viata va lipsi cu desavarsire. In anul 2018 China va deveni principala putere a lumii. In anul 2023 orbita Pamantului se va inclina, peste 10 ani calota polara se va topi iar in 10 ani Europa va fi condusa de musulmani cu o economie puternica. Se va crea primul om artificial, vor exista pe piata organe artificiale. In 2076 comunismul va domni in toata lumea. Iar anul 5079 inseamna in predictiile babei Vanga Pandeva sfarsitul lumii.

Cel mai cunoscut profet al lumii este Nostradamus. Conform manuscriselor sale, cel de-al treilea razboi mondial va incepe pe 11 noiembrie 2010 si se va desfasura cu arme nucleare, chimice si bacteriologice. Razboiul va porni de la “o fecioara a carei moarte este dorita de un conducator crud si setos de sange“, ceea ce va declansa un conflict intre 2 tari mari, posibil Marea Britanie si Franta. Intre Europa si SUA vor aparea disensiuni iar alte lupte sunt prezise si in peninsula Crimeea. Un imperiu se va forma dupa acest razboi. Nostradamus prezice insa sfarsitul razboiului in decembrie 2012.

Tot el spune si de o catastrofa declansata de Marea Neagra, prin iesirea la suprafata a hidrogenului sulfurat. Europa o sa fie invadata de arabi si chinezi, iar razboiul va fi pe langa Marea Neagra, insa Romania nu va fi afectata foarte grav, deoarece Nostradamus a spus in repetate catrene ca Romania este protejata de Dumnezeu. Sfarsitul lumii nu va fi adus de razboiul acesta. Vor fi descoperite leacuri pentru gripa si pentru SIDA.

Monstru marin, surprins de camere subacvatice in Oceanul Pacific?

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: Filelist, monstru marin, umpic | Posted on 16 oct. 2010

Creatura este de forma unei balene si are ochii iesiti din orbite. Imaginile au fost inregistrate de cateva camera subacvatice amplasate in Oceanul Pacific de cercetatori.



Misterul pluteste in jurul acestor imagini.

Specialistii sunt intrigati si iau in calcul doua ipoteze: fie este vorba despre o balena moarta, fie despre o specie care inca nu a fost descoperita.

Tu ce crezi? Vezi VIDEO si comenteaza!



Cum să te fereşti de pericolele Internetului

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: Filelist, internet | Posted on

Faptul că Internetul aduce un mare plus vieţii noastre nu-l poate contesta nimeni, iar avantajele utilizării lui sunt nenumărate şi nici nu mai intră în discuţie. Însă întotdeauna este şi un revers al medaliei. Există pericole la tot pasul şi pentru a te bucura de beneficiile Internetului trebuie să ştii şi cum să te protejezi. Securitatea datelor personale şi a intimităţii este un motiv suficient pentru a învăţa să eviţi capcanele la care eşti expus în fiecare zi.


 Cei de la CyberDefender, furnizorii de servicii de securitate pentru Internet, au studiat problema şi au venit cu câteva soluţii, mai precis lucruri pe care NU trebuie să le faci atunci când navighezi în lumea virtuală.

Am extras dintre ele câteva de care ne lovim zi de zi fără să le dăm mare importanţă:


1. Cum sa te protejezi cand utilizezi un alt calculator decat al tau personal.
 
NU bifa niciodata butonul “ Keep me sign in” daca utilizezi un calculator la care mai au acces si altii.
 
Ai grija cu calculatorul de la birou. Ai senzatia ca este al tau pentru ca lucrezi in fiecare zi pe el, dar la fel de bine il pot folosi si alti colegi in lipsa ta. Pot face un lucru foarte simplu, sa -si trimita pe adresa lor toate emailurile primite de tine. De asemenea pot vedea foarte simplu toata istoria ta de site-uri accesate.
 
 Daca te-ai logat pe un site, nu uita sa te si deloghezi atunci cand parasesti site-ul!
 
Sterge istoricul de site-uri accesate al browser-ului pe care il folosesti dupa ce ai terminat de folosit respectivul calculator.
 
NU salva niciodata parole de acces pentru diferite site-uri pe alte calculatoare decat al tau personal, pentru ca ulterior alti utilizatori pot avea acces la conturile tale de pe aceste site-uri.
 
2. Cum sa te protejezi pe retelele de socializare precum Facebook

Foloseste setarile de protejare a datelor personale (setarile de confidentialitate). Nu lasa liber accesul pentru “prietenii prietenilor” pentru a putea vedea nici macar data nasterii sau numarul de telefon. Aceste date pot fi folosite si te poti trezi fara bani in cont. Multe banci, atunci cand te contacteaza sau le contactezi telefonic pentru diferite probleme referitoare la contul tau, fac doar o simpla verificare pentru a se asigura ca vorbesc cu titularul contului- intreaba data nasterii.  
 
3. Nu folosi aceeasi parola pentru mai multe conturi
   
Este greu sa tii minte mai multe parole asa ca multi dintre noi folosim aceeasi parola pentru toate conturile pe care le avem pe diferite site-uri. Problema este ca odata descoperita parola esti 100% expus.
 
Ca solutie este de preferat sa ai parole diferite pentru tipuri de conturi diferite. De exemplu pentru conturile de email si logare pe calculatorul de serviciu foloseste anumite parole iar pentru tot felul de site-uri si retele de socializare alte parole.
 
Anumite browsere au o functie de mare ajutor in acest caz -“master password”. Sub acesta parola unica iti poti salva diferite alte parole pe care le folosesti pentru diferite conturi. Atunci cand le uiti nu trebuie decat sa introduci in tool-ul respectiv “master password’’-ul tau si acolo vei gasi si restul parolelor.

Lucian Bute l-a învins prin KO pe Jesse Brinkley şi şi-a păstrat titlul mondial IBF

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: Bute, Filelist, ibf, Romania | Posted on


Lucian Bute, în vârstă de 30 de ani, are acum 27 de victorii la profesionişti şi nicio înfrângere. Brinkley, în varstă de 34 de ani, are 35 de victorii (22 prin KO) şi 4 înfrângeri.

În repriza a cincea, Bute l-a trimis la podea pe Brinkley, însă americanul a fost salvat de compatriotul său, arbitrul de ring, care l-a numărat şi a practic l-a ajutat să ajungă la finalul rundei. Brinkley a fost numărat şi în repriza a opta, când a avut nevoie de prezenţa medicului deoarece sângera la arcada dreaptă.

Lucian Bute a câştigat centura mondială IBF în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Al doilea meci în care Lucian Bute şi-a apărat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, românul s-a impus la puncte, după 12 reprize. Al treilea meci în care Lucian Bute şi-a pus centura în joc a fost împotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, în care românul l-a surclasat categoric pe adversarul său, printr-un KO tehnic în repriza a patra. Bute şi-a pus apoi din nou centura în joc, la 29 noiembrie 2009, la Quebec, în faţa mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea după patru reprize.

Pugilistul român şi-a apărat pentru a cincea oară titlul mondial în faţa columbianului Edison "Pantera" Miranda, într-o gală ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). După ce a câştigat primele două reprize, Bute a reuşit să-l pună la podea pe Miranda în runda a treia, columbianul fiind numărat de arbitru şi nemaiputând continua meciul. Bute i-a "aplicat" lui Miranda un upercut de stânga în bărbie, românul fiind declarat învingător în minutul 1 şi 22 de secunde din repriza a treia.