Recomandari

Top-RK
Rss

Adrian Paunescu a murit

Publicat de FloriQUE | Etichete: adrian paunescu, poezie | Posted on 5 nov. 2010

Inima i s-a oprit, iar medicii au fost nevoiti sa intervina cu manevre complexe de resuscitare.
"Astazi, 05.11.2010, la orele 07.15, inima maestrului Adrian Paunescu a incetat sa mai bata. Dupa nenumarate tentative de resuscitare a trebuit sa ne declaram invinsi .. si maestrul a plecat dintre noi." - a declarat medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Floreasca
Paunescu a fost internat saptamana trecuta de urgenta la Spitalul Floreasca, pentru ca acesta nu mai putea respira. Timp de o saptamana, medicii i-au sustinut inima, plamanii si rinichii cu tratamente medicamentoase, insa corpul poetului a cedat astazi.
 Cu ultimele puteri, in timp ce suferea pe patul de spital, Adrian Paunescu a scris ultima sa poezie, pe 31 octombrie.
Primele zvonuri despre starea de sanatate a poetului au parut in luna iunie, cand se vorbea despre un diagnostic sumbru - ciroza hepatica sau cancer.
Paunescu a infirmat insa aceste informatii "nu e cancer, nu e ciroza, s-au scris aiureli, ca nu e adevarat", dar cu toate acestea a recunoscut ca are probleme grave: "La un moment dat am avut un complex hepato-renalo-cardiac de suferinte".
Mi-a fost rau, mi-a fost rau, la un moment dat, nu mai puteam sa merg bine”, declara in urma cu cateva luni Adrian Paunescu.

1 comentarii:

doi doi spunea...

Un fund ilustru el a sărutat,
Al patriei celui dintâi bărbat.
Acum închidem cercul puturos
Pupând în fund cadavrul de bărbos.

Trimiteți un comentariu