Recomandari

Top-RK
Rss

Messi - cel mai bun fotbalist al anului 2009

Publicat de RaideN | Etichete: 2009, cristiano ronaldo, fifa world player, iniesta, kaka, lionel messi, xavi | Posted on 22 dec. 2009




Lionel Messi, jucatorul echipei FC Barcelona, a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucator al anului, primind trofeul FIFA World Player in cadrul galei ce a avut loc aseara la Zurich.


Argentinianul in varsta de 22 de ani a castigat acest premiu pentru prima data, fiind insa nominalizat si in galele anterioare. Ceilalti nominalizati au fost spaniolii Andres Iniesta si Xavi (ambii de la Barcelona), brazilianul Kaka (AC Milan/Real Madrid) si portughezul Cristiano Ronaldo (Manchester United/Real Madrid)



Cea mai buna fotbalista a anului 2009 a fost desemnata brazilianca Marta, pentru al patrulea an consecutiv.

Forul mondial si Federatia Internationala a Fotbalistilor Profesionisti au anuntat si echipa anului (FIFA/FIFPro World XI), aceasta fiind aleasa pe baza voturilor a 50.000 de fotbalisti profesionisti. Echipa anului are urmatoarea componenta: Iker Casillas - John Terry, Nemanja Vidic, Patrice Evra, Dani Alves - Xavi, Andres Iniesta, Steven Gerrard - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Fernando Torres. Fiecare dintre castigatori a fost prezent pe scena si a primit un trofeu.


In cadrul galei a fost acordat si premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol al anului, castigatorul fiind Cristiano Ronaldo, pentru reusita din meciul cu FC Porto, din Liga Campionilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu