Recomandari

Top-RK
Rss

Portalul de surse torrent Mininova, cade si el. Motivul ? 5.000.000 €

Publicat de costyx21 | Etichete: bittorrent, mininova.org | Posted on 29 nov. 2009

Unul din cele mai importante pagini web de surse torrent, inchide parte a site-ului eliminand acele link-uri prin care se putea obtine material protejat prin Copyright.


Mininova.org, a decis inchiderea un parti importante ale paginii web. Astfel, incepand cu data de 27 noiembrie 2009, mininova nu va putea oferi surse BitTorrent care incalca drepturile de autor.
Pentru a intelege aceasta stire, trebuie sa ne intoarcem in timp. La inceputul acestui an, asociatia de protectie a drepturilor autorilor, Brein, a reclamad si dat in judecata portalul Mininova.org pentru oferirea materialului protejat.
Procesul s-a realizat in luna Iunie, iar judecatorul a dat sentinta: Eliminati toate fisierele protejate prin dept de autor ! Oferiti autorilor posibilitatea de a proteja continutul !
Lucru realizat de mininova inca inainte de proces, insa, persoane ce reprezinta acest portal, au incercat sa explice ca e imposibil controlul total al materialului, lucru care nu l-a interesat prea mult pe judecator, si cu atat mai putin pe reprezentantul Brein. Mininova trebuia sa elimine tot continutul protejat sau plateste o amenda de 5. 000. 000 de € .
Astfel a ajuns Mininova.org sa retraga pana azi tot continutul protejat prin copyright.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu