Recomandari

Top-RK
Rss

PREMIERA! Elia prezinta primul Duster tunat din lume!

1

Publicat de FloriQUE | Etichete: Dacia Duster, tuning | Posted on 17 aug. 2010

Asa cum era de asteptat, primele companii care incep sa tuneze si mioriticul Duster nu au ezitat sa apara. De exemplu, Elia AG propune mai multe elemente de tuning pentru Duster, printre care si niste jante spectaculoase pe 18 inci.

Elia AG, tunerul german specializat pe modelele Dacia, Renault si Nissan, a lansat in vara aceasta primele elemente de tuning destinate SUV-ului Duster. In ceea ce priveste designul la exterior, Elia propune trei tipuri de jante din aliaj - unul de 16 inchi, "Elia Ventis" cu un pret de aproape 110 euro bucata si doua de 18 inchi - Elia Opal II cu finisare pe negru, avand un pret de 185 euro pentru o janta si Elia Opall II argintii, de169 euro bucata.



Astfel, Duster este primul model Dacia care poate fi echipat cu jante de pana la 18 inchi - dimensiune intalnita de obicei la masinile sport sau cele de lux din segmentele superioare. In plus, la capitolul design Elia mai ofera si un ornament pentru evacuare si huse din piele artificiala pentru interior.


In ceea ce priveste cresterea puterii motorului diesel 1,5 dCi de 110 CP Euro 5, Elia ofera un chip tuning de tip "plug'n play" cu un pret de aproape 600 de euro, prin care se castiga 12 CP si 25 Nm - astfel Duster va ajunge la o putere de 122 CP.



Vrei sa-ti tunezi Dusterul? Iata aici lista completa de elemente de tuning Elia:


-tip evacuare 56 euro
-huse piele artificiala 389 euro
-jante aliaj Elia Ventis 6,5 x 16" 109 euro / buc
-jante aliaj Elia Opal II 8 x 18" black polish 185 euro / buc
-jante aliaj Elia Opal II 8 x 18" silver 169 euro / buc
-distantiere 20mm , set 4 buc 255 euro / set
-chip tuning plug 'n' play : castig 12cp 25-30Nm, 589 euro

Manele pentru copii - "Copilaria la maxim"

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: manele pentru copii | Posted on 16 aug. 2010

Acesta ne va fi sfarsitul? Pamantul ar putea fi lovit de un tsunami solar!

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: pamant, soare, tsunami | Posted on 5 aug. 2010

Printre satelitii care au inregistrat exploziile solare se numara si Solar Dynamics Observatory al NASA, informeaza newscientist.com.

Astronomii din toata lumea au putut observa explozia de deasupra unei pete solare de dimensiunea Terrei, care a fost asociata de specialisti cu o eruptie si mai mare care a avut loc la suprafata Soarelui.

Explozia - numita ejectie coronala de masa - a fost indreptata spre Pamant, provocand un "tsunami" solar. Imaginile transmise de Solar Dynamics Observatory al NASA au aratat clar unda de soc, de la momentul exploziei prin spatiu.

Expertii spun ca valuri de particule gazoase cu suprasarcina electrica vor ajunge pe Terra marti, lovind scutul magnetic natural care protejeaza Pamantul. Este posibil ca aurore spectaculoase sa se formeze in urma acestui "tsunami" solar.

"Aceasta este prima eruptie solara majora directionata spre Pamant in ultima vreme", a declarat Leon Golub, de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics (CfA).

Si The Telegraph scrie ca astronomii au putut observa o explozie luminoasa deasupra unei pete solare de marimea Pamantului, pe care au legat-o de o alta eruptie, mai mare, pe suprafata Soarelui.

Eruptia de o violenta rara ar putea distruge sateliti, afectand astfel comunicatiile pe tot globul. Scenariul este apocaliptic:

"Impactul major se va produce asupra retelelor de electricitate. Tocmai de aceea o furtuna solara, ar putea provoca pagube uriase. Am putea avea pene de curent care sa dureze saptamani intregi, ba chiar luni sau ani buni", a declarat astronomul Daniel Baker.

Potrivit presei internationale, unii specialisti cred ca Pamantul va fi lovit de niveluri fara precedent de energie magnetica, din cauza exploziilor solare, in jurul anului 2013.

Nu se stie insa in ce masura vor fi afectate sistemele de comunicatii de pe glob.

CE SE INTAMPLA IN TIMPUL UNEI EXPLOZII SOLARE

In timpul unei eruptii solare, o cantitate uriasa de energie care se afla in cromosfera si coroana Soarelui este eliberata instantaneu. Materia este proiectata la viteza foarte mare in spatiul interplanetar. Fenomenul este insotit de o emisie de raze X, de unde radio si, in cazul eruptiilor mai puternice, de lumina vizibila. Cand ajung in apropierea Pamantului si intra in atmosfera, in special deasupra regiunii polului nord, particulele creeaza aurorele polare. De asemenea, ele perturba propagarea undelor radio in jurul globului, afectand retelele de distributie a electricitatii.

Frecventa si intensitatea fenomenelor variaza cu o perioada de circa 11 ani, in acest timp numarul petelor solare inregistrand un minimum si un maximum. Activitatea solara este influentata si de magnetism si de rotatia Soarelui.

Furtuna solară, la un pas de a lovi Pământul

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: 2010, oamenii, pamant, soare, tsunami | Posted on 3 aug. 2010

NASA a lansat o avertizare privind efectele exploziei solare produse pe 1 august, pe care specialiştii au denumit-o „tsunami solar“, asupra Pământului.

O astfel de furtună, la intensitate maximă, afectează complet toate mijlocele de transport şi comunicaţie, distruge sateliţi şi nu numai.

Astronomi din ţară şi din străinătate spun, însă, că această explozie nu este aşa puternică şi că nimic grav nu se va întâmpla. Cei care locuiesc la aproape de Polul Nord sau Sud vor putea, însă, să vadă aurora polară, ca efect al acestei explozii.

O furtună solară mult mai puternică a avut loc la sfârşitului lui august, în 1859. Cunoscută sub numele de „Carrington Event“, dupa numele astronomului Richard Carrington care a urmarit fenomenul, furtuna a afectat reţelele telegrafice, care au picat, stâlpii au luat foc, iar oamenii puteau citi la lumina aurorei boreale.

Astronomii mai spun că un lanţ de explozii solare de intensitate mare este aşteptat la sfâşitul anului 2012. În astfel de perioade, scutul magnetic al pământului este afectat, iar nivelul radiaţiilor solare creşte.

Lupta cu soarele

Dacă oamenii se confruntă o dată pe an cu efectele exploziilor solare de intensitate mai mică, nu acelaşi lucru se poate spune despre radiaţii, care acţionează zilnic, în orice zonă de pe glob. Cele mai nocive sunt ultravioletele, tot mai puternice din cauza distrugerii stratului de ozon.

Codul roşu de ultraviolete instalat peste sud-estul ţării noastră avertizează oamenii să stea departe de soare, ca să nu se ardă. Expunerea maximă poate atinge trei ore, în cazul celor cu pielea închisă la culoare, dar nu poate depăşi 15 minute pentru cei cu pielea foarte deschisă la culoare.

Oamenii sunt sfătuiţi să nu se bazeze pe umbrelele solare, care filtrează 30% din radiaţii, să folosească creme şi ochelari cu protecţie împotriva ultravioletelor şi, chiar şi în aceste condiţii, să evite expunerea prelungită la soare.

Descoperire uimitoare: toti presedintii SUA au un stramos comun!

0

Publicat de Dark Spinning Shadow | Etichete: Ioan fara de Tara, Obama, presedinte, Robin Hood, SUA, USA | Posted on 2 aug. 2010

Ceea ce n-au reusit inteleptii, a realizat, se pare, o fetita de 12 ani din America. Ea a aflat ca aproape toti presedintii Statelor Unite au un stramos comun - nu unul oarecare, ci regele englez Ioan fara de Tara, adversarul lui Robin.
Copila s-a folosit de o metoda pe care specialistii in genealogie nu o aplicasera pana acum. Ca bonus, a descoperit si ca ea insasi este ruda indepartata cu Obama.
Fetita de 12 ani a inceput prin a-si alcatui propriul arbore genealogic, apoi i-a venit ideea de a-i cauta originile lui George Washington. A descoperit cu surprindere ca sefii de la Casa Alba au un stramos comun, de peste ocean.
Ioan fara de Tara, monarhul englez a domnit intre 1199 si 1216 si a primit porecla de Ioan fara Tara pentru ca a pierdut teritorii insemnate in favoarea Frantei. A ramas insa in cultura populara drept regele uzurpator din legenda lui Robin Hood, fratele lui Richard Inima de Leu.
Un singur presedinte al Statelor Unite, Martin van Buren, nu-l are insa ca stramos, sustine fetita. Ea a mers, se pare, cu un pas mai departe decat specialistii in genealogie, stabilind si descendenta pe linie materna a liderilor americani.
Copila are si propriul motiv de a se mandri, pentru ca descoperit si ca ea este vara de gradul al 18-lea cu actualul presedinte, Barack Obama.
Pentru moment, istoricii nu s-au pronuntat cu privire la descoperirea fetitei.

Lady Gaga s-a lăsat pozată într-o rochie realizată din jucării de pluş

0

Publicat de Dark Spinning Shadow | Etichete: Gaga, Lady GaGa, Lady Gaga pozata | Posted on

Inna s-a aruncat în piscină în timpul unui concert din Albania

0

Publicat de Dark Spinning Shadow | Etichete: Albania, concert, inna, mondenii inna | Posted on

SUA se apropie de momentul activării unor elemente antirachetă în sud-estul Europei

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: antiracheta, Europa, Romania, SUA | Posted on 1 aug. 2010

Armata Statelor Unite se apropie de momentul activării unui sistem antirachetă parţial în sud-estul Europei, probabil în Bulgaria şi Turcia, parte a acţiunilor de intensificare a eforturilor pentru contracararea ameninţării iraniene, afirmă surse oficiale, citate de ediţia online a Washington Post.



Potrivit unor oficiali de la Pentagon, Statele Unite se apropie de un acord în vederea instalării unui radar terestru, probabil în Turcia sau Bulgaria. Instalaţia ar permite ca prima parte a sistemului antirachetă să devină operaţională anul viitor.

În acelaşi timp, armata americană colaborează cu Israelul şi cu aliaţii din zona Golfului Persic pentru construirea şi modernizarea capacităţilor de apărare antirachetă. Statele Unite au instalat un radar terestru în Israel, în 2008, şi intenţionează să monteze o instalaţie similară într-o ţară arabă. Astfel de radare ar urma să semnaleze eventuale lansări de rachete din Iran.

Sistemele antirachetă din Europa, Israel şi din Golful Persic sunt separate din punct de vedere tehnic, însă toate sunt proiectate să fie coordonate şi operate de armata americană. Spre exemplu, radarul israelian este operat de personal american şi este deja funcţional, transmiţând informaţii navelor militare americane staţionate în Marea Mediterană.

Luate împreună, aceste iniţiative constituie o încercare de contracarare a ameninţării iraniene cu rachete împotriva Orientului Mijlociu şi Europei.

În septembrie 2009, administraţia Barack Obama anunţa că va schimba abordarea fostului preşedinte George W. Bush. Noua administraţie americană a ordonat construirea unui sistem antirachetă mai extins şi mai flexibil în Europa, care urmează să devină operaţional în mod etapizat, până în 2020.

Următoarea etapă a activării sistemului ar urma să înceapă în 2015, România acceptând să găzduiască sisteme terestre Aegis. În 2018, sistemul se va extinde prin activarea unei alte instalaţii Aegis în Polonia şi a unor interceptoare SM-3 suplimentare.

Connect-R şi-a fracturat o mână într-un accident de circulaţie

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: accident, circulatie, connect-r | Posted on

Cântăreţul Connect-R şi-a fracturat mâna dreaptă într-un accident de circulaţie, care s-a produs vineri, în jurul orei 18.00, în judeţul Sibiu, informează Pro Tv.



Connect-R se deplasa, împreună cu membrii trupei sale, cu un microbuz spre localitatea Huedin, unde ar fi trebuit să susţină vineri seara un recital. La circa 40 de km de Sibiu, o maşină a tăiat calea microbuzului în care se afla Connect-R, izbind frontal autoturismul. Doar solistul Connect-R a avut de suferit, fiind rănit la mâna dreaptă.

Connect-R a fost dus la spital, împreună cu şoferul vinovat pentru producerea accidentului.

Medicii au declarat pentru Pro Tv că artistul a ajuns la ei cu o fractura la nivelul antebraţului, care a necesitat o intervenţie chirurgicală. Celălalt pacient, şoferul maşinii care a produs accidentul, a avut o contuzie toracică fără fracturi, potrivit medicilor.

La rândul său, inspectorul Bogdan Maxim, şef birou DN - IPJ Sibiu, a declarat că vina aparţine şoferului autoturismului care a lovit microbuzul în care se afla Connect-R.

"Nu s-a asigurat la trecerea de pe banda unu pe banda a doua a sensului de mers Alba spre Sibiu, a acroşat o autocisternă, şi a fost proiectat pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu microbuzul care aparţine trupei Connect-R", a spus inspectorul Bogdan Maxim.

Connect-R a spus că vrea să revină cât mai repede la Huedin, pentru concertul la care vineri seara nu a mai ajuns. "Îl amânăm, îl reprogramăm. Ideea e că şase săptămâni trebuie să stau în recuperare", a spus Connect-R.

O clădire cu trei etaje s-a prăbuşit în Italia. Trei persoane au murit - FOTO

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: cladire, italia, prabusire | Posted on

Un imobil cu trei etaje s-a prăbuşit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropiere de Neapole, în sudul Italiei, provocând moartea a trei persoane, însă serviciile de intervenţie au reuşit să salveze o fetiţă prinsă sub dărâmături timp de 14 ore, relatează agenţia Ansa.



Imobilul cu trei etaje, situat în Afragola, în provincia Neapole, s-a prăbuşit din motive încă necunoscute. Serviciile de intervenţie, sosite rapid la locul incidentului, au extras de sub dărâmături trupurile unui cuplu de tineri şi al unei femei de 75 de ani.

Nepoata acesteia, Imma Mauriello, în vârstă de zece ani, a putut fi salvată, iar starea sa este considerată "destul de bună".

"Micuţa a reacţionat bine din punct de vedere fizic şi este o fetiţă solidă. Ea îşi aminteşte tot ce s-a întâmplat şi a rămas conştientă tot timpul petrecut sub dărâmături", a declarat Eduardo Ruotolo, director adjunct al spitalului unde a fost transportată.

Premierul Silvio Berlusconi le-a transmis condoleanţele sale apropiaţilor victimelor, asigurându-i de sprijinul Guvernului.

Rezultate din etapa a II-a a Ligii I

0

Publicat de FloriQUE | Etichete: brasov, CFR Cluj, liga 1, live, meciuri, Rapid, scor, sportul studentesc, steaua, tv online, victoria branesti | Posted on


Vineri

Oţelul Galaţi - Pandurii Târgu Jiu 2-0

Au marcat: Pena '15, Sîrghi '85

FC Vaslui - FCM Târgu Mureş 1-1

Au marcat: Gladstone '90 / Roman '20

Sâmbătă

Gloria Bistriţa - Astra Ploieşti 1-1

Au marcat: Predescu '78 / Rohat '87 (penalti)

Steaua Bucureşti - Universitatea Craiova 2-1

Au marcat: B.Stancu '66, Surdu '78 / Iliev '51

Unirea Urziceni - Rapid Bucureşti 0-0

Duminică

Gaz Metan Mediaş - FC Timişoara, ora 17.00

FC Braşov - Universitatea Cluj, ora 19.00

Dinamo Bucureşti - Sportul Studenţesc, ora 21.00

Luni

CFR Cluj - Victoria Brăneşti, ora 20.30.